تحقیق در مورد شغل و محل کار

تحقیق در مورد شغل و محل کار

تحقیق-در-مورد-شغل-و-محل-کارلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۴ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏تعریف و شناسایی شغل:‏ قالیبافی عبارت است از بافتن فرش (قالی) برای مصارف داخلی و خارجی از مواد مورد نیاز. در این شغل نخ ابریشم یا پشم را با دست و بر حسب طرح های نقاشی شده به نام نقشه فرش بر تارهای تنیده شده نخی به نام چله قالی از جنس پنبه یا ابریشم به صورت فرش در می آورند. شاغلان این شغل با توجه به مهارت و تخصص در اجرای طرح ها و ظرافت و دقت عمل در ایجاد کار و نیز با در نظر گرفتن ضخامت تارهای فرش به درجات مختلف تقسیم می شوند. البته تقسیم بندی دیگری نیز بر اساس سنت ایرانی و نمونه کار وجود دارد.
‏نمونه وظایف و مسئولیت های شغل:‏ نمونه وظایف عبارت است از بافتن از روی الگو و نقشه خاص و پیروی کردن از دستورات استاد کار و فرد خبره. انواع فرشبافی شامل فرش مصرف داخلی (اردکانی، چالشتر، نجف آبادی، ترکمن و غیره) فرش صادراتی پشمی (کاشان، نایین، قم و غیره) و فرش صادراتی ابریشمی (کاشان، نایین، تبریز، اصفهان و غیره) در قالیبافی که خیلی ظریف و حساس می باشد مسئولیت اصلی کار بر عهده بافنده است. چنانچه ایرادی در کار و طرح نقشه پیش اید قالی معیوب بوده و قابل فروش و عرضه به بازار نیست بافنده باید با نقشه قالی و روش گره زدن و رنگ آمیزی و به کار گیری نقشه های متناوب و مناسب فرش اشنایی داشته باشد.
‏قالیباف بر اساس اندازه و نقش قالی، داربست را از بازار تهیه می کند یا خودش می سازد و سپس به ادامه کار برای بافت قالی می پردازد.
‏خصوصیات جسمی و توانایی های لازم برای احراز شغل:‏ ‏قالیباف باید از بینایی کالمل و نیروی جسمانی سالم و قوی برخوردار باشد و مخصوصا دستهای توانایی داشته باشد. داشتن توان ذهنی، صبر و جدیت و پشتکار و علاقه و اشتیاق به کار لازمه ادامه اشتغال به قالیبافی است. مدارک تحصیلی و ‏دوره های آموزشی ضروری برای احراز شغل. بافتن قالی در گذشته به سوادخواندن و نوشتن نیاز نداشت و داشتن تجربه مهم بود ولی هم اکنون چون قالی را از روی نقشه می بافند شخص دست کم باید سواد خواندن و نوشتن داشته باشد البته اشخاصی که از سواد بالاتری برخوردار باشند و بتوانند چهار عمل صالی را انجام دهند در کارشان موفقتر خواهند بود . دوره های آموزش قالیبافی از طریق نظام استاد ‏–‏ شاگردی انجام می گیرد و به علاقه فرد بستگی دارد و چند ماه یا چند سال طول می کشد تا فرد بتواند به تنهایی و مستقل قالی را تهیه و تولید کند. اخیرا برای بهتر بافتن فرش، سازمان صنایع دستی، مراکز فنی و حرفه ای و جهادسازندگی به تشکیل کلاس هایی اقدام کرده اند که در پایان دوره به اشخاص شرکت کننده دیپلم قالیبافی داده می شود.
‏مدت دوره آموزش، محل آن و هزینه های احتمالی:‏ مدت دوره آموزش با توجه به علاقه و تلاش و استعداد کار آموز متفاوت است. ولی معمولا فردی که هوش متوسطی دارد می تواند در چهار ماه مهارت لازم را کسب کند مدت، آموزش گره زدن بسیار کوتاه است و در یک یا دو روز آموخته می شود ولی برای استاد کار شدن در این شغل دست کم یک تا دو سال وقت لازم است. در شهر ها صنایع دستی و مراکز فنی و حرفه ای کلاس های آموزش قالیبافی را برای علاقه مندان برگزار می کننند و فرد با گذراندن دست کم ۴۵ روز جواز قالیبافی دریافت می کند. در روستاها نیز جهادسازندگی برای بهتر بافتن فرش کلاسهایی به نام بهبافی فرش دایر کرده است که دوره آن یک ما بوده و در پایان دوره به افراد مدرک قالیبافی داده می شود. هر دو دوره بدون هیچ گونه هزینه ای برای کارآموز برگزار می شود در مراکزی مثل دبیرستان ها و هنرستان های فنی و حرفه ای نیز هزینه ای از طرف کار آموز پرداخت نمی شود اما پرداخت هزینه دوره هایی که تعاونی فرش دستباف برگزار کرده به عهده کار آموز است.

 

دانلود فایل

کلیپ سرا وب‌سایت

نظرات بسته شده است.