خدا ازت نگذره، دیونه شدم ، یواشتر

مزاحمت های صوتی حق الناس

مزاحمت های صوتی حق الناس

خدا ازت نگذره، دیونه شدم ، یواشتر

از شما تقاضا دارم این متن را تا آخر بخوانید چرا که با همین رعایت همین اعمال است که سرنوشت انسان جهنمی یا بهشتی می شود. چرا با سر و صدای بی مورد باعث سلب آرامش از مردم می شوید؟ آیا می دانستید این کار گناهی است بزرگ؟ مگر در تاریخ نمی خوانیم که امام حسین در شب عاشورا به یارانش فرمود: «هرکسی حق الناس به گردن دارد برود و حق را بپردازد»

نوعی خود پسندی است که فقط آسایش را برای خود بخواهیم و دیگران را فراموش کنیم.

ایجاد سر و صدا و آلودگى صوتى وسایل نقلیه، بلند کردن صداى ضبط صوت، رادیو و تلویزیون و … از جمله مزاحمت ‏هاى صوتى به شمار مى ‏آیند.

با رشد و گسترش شهرنشینى، آپارتمان نشینى و تراکم جمعیت و … انسان ‏ها از سر و صداى مزاحمان در امان نیستند. وسایل نقلیه موتورى علاوه بر اینکه با صداهاى ناهنجار و گوش خراش خود اعصاب مردم را تحریک مى ‏کنند، اغلب موجب ناراحتى شدید عصبى و ترس و بیم کودکان و بیماران و … مى‏ شوند.

علاوه بر موارد ذکر شده، همسایه‏ ها نیز با زیاد کردن صداى رادیو، تلویزیون و … باعث ناراحتى و عصبانیت همسایه ‏هاى دیگر شده، چه بسا افرادى که خانه، محل کار آنان نیز هست و شب ‏ها تا دیروقت به کار کردن مشغول هستند و بدین وسیله آسایش همسایه ‏ها را از بین مى ‏برند.

داد و فریادها و خنده‏ هاى بى موقع و بلند نیز باعث آزار و اذیت دیگران مى ‏شود. رفت و آمدهاى مکرر نزدیکان و مهمانى ‏هاى مستمر در برخى مواقع باعث خشم و آزار همسایه ‏ها مى ‏گردد.

انجام برخى از مراسم‏ ها همچون عزا و عروسى، کاروانهاى عروسى در ساعات آخر شب و … سبب آزار و اذیت همسایه‏ ها مى ‏گردد گر چه شاید در ظاهر امر حرفى به میان نیاورند، ولى در باطن ناراحتند.

مزاحمت ‏هاى صوتى بعضى از مواقع همراه با هیاهو و جنجال و یا حرکت غیر متعارف اشخاص همراه است و این اعمال باعث مختل شدن نظم و آسایش عمومى شده و یا هراس و تشویش در افکار عمومى ایجاد مى ‏کند.

مزاحمت ‏هاى زیست محیطى‏ مانند:

ریختن زباله در محل زندگى، خارج شدن فاضلاب از زیر درب منازل مسکونى، تعمیر منازل مسکونى و ریختن مصالح ساختمانى در معابر عمومى، تعمیر نکردن خودروهاى دودزا، آسیب رساندن به درختان و … همگى باعث آلودگى محیط زیست شده و بهداشت عمومى را تهدید کرده و بیماری هایى را براى ساکنان به دنبال دارد. برخى از مردم خصوصاً در روستاها و شهرهاى کوچک با پرورش انواع دام و طیور در منازل مسکونى، بهداشت محیط را به مخاطره مى ‏اندازند. براى مثال انواع پشه‏ هاى ناقل و بوى بد دام‏ ها، صداى ناهنجار و حمل فضولات آنها، آرامش و امنیت محل مسکونى را به هم مى ‏ریزد.

در روایتی از امام باقر (ع) نقل شده است: « اولین قطره خون شهید کفاره گناهان اوست مگر بدهی ها (حقوق مردم)، که کفاره آن ادای آن است»وسائل الشیعه، نشر دار الاحیا التراث العربی بیروت ۱۴۱۲ ق، ج۱۳، ص۸۵، حدیث ۵٫

کلیپ سرا وب‌سایت

نظرات بسته شده است.