تحقیق در مورد چگونه باید مصرف کنیم
تحقیق در مورد چگونه باید مصرف کنیم
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۲ صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
1
نمک را چگونه مصرف کنیم
ناخالصیهایی که با نمک همراه است میتواند به بروز عوارض نامطلوب در دستگاه گوارش، کلیه، کبد و ریه منجر شده و حتی در موارد حاد مانع از جذب آهن و مسمومیت شود.
کارشناسان تغذیه تاکید میکنند که حداکثر نمک مصرفی هر فرد روزانه دو تا سه گرم باشد و از پنج گرم در روز تجاوز نکند و حتما از نمک تصفیه شده ید دار استفاده شود.
نمک نام متداول کلرور سدیم است و شاید بتوان گفت این بلورهای شورمزه یکی از نخستین مواد نگهدارندهای است که بشر آن را به دلیل خواص ضد میکروبی و جلوگیری از فساد و به دلیل بهبود طعم از دیر باز به مواد غذایی خود افزوده است.
نغمه تشکری یکی از کارشناسان تغذیه وزارت بهداشت روز یکشنبه در گفت و گویی با خبرنگار علمی ایرنا
در اینباره میگوید : نمک در طبیعت به دو صورت محلول در آب و جامد ( معادن نمک) موجود است. هنگام استخراج نمک از آبهای شور و معادن، ناخالصیهایی وارد آن میشود که برای سلامتی انسان بسیار مضر است.
ناخالصیهای نمک:
این کارشناس تغذیه میگوید از جمله مهمترین ناخالصیهای همراه با نمک میتوان به شن،ماسه،خاک،مواد آلایندهای که برای استخراج نمک استفاده میشود، مواد محلول همچون سولفات کلسیم و منیزیم و بالاخره فلزات سنگین همچون سرب ، جیوه، ارسنیک و کادمیوم و؟اشاره کرد .
مصرف این ناخالصیها که همراه با نمک است میتواند به بروز عوارض نامطلوب در دستگاه گوارش، کلیه، کبد و ریه منجر شده و حتی در موارد حاد مانع از جذب آهن و مسمومیت شود.
راه حل استفاده از نمک تصفیه شده ید دار است :
تشکری یکی از راههای بسیار مناسب برای جلوگیری از ورود این مواد به داخل غذاهای مصرفی را استفاده از نمک تصفیه شده بیان میکند. یعنی نمکی که در آن با روش تبلور دوباره ناخالصیهای محلول و نامحلول آن حذف شده و کاملا بهداشتی شده است.
او میگوید آنچه در صنعت برای تولید اینگونه نمک به کار گرفته میشود به طور خلاصه عبارت است از انحلال نمک در آب، رسوب دادن ناخالصیها از طریق افزودن مواد شیمیایی و فیلتراسیون، تبخیر آب نمک و تشکیل کریستالهای خالص شده و خشک کردن این کریستالها به گونهای که رطوبت آن به کمتر از یک دهم درصد برسد.