تحقیق در مورد بیوتکنولوژی غذایی
تحقیق در مورد بیوتکنولوژی غذایی
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..docx) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۷ صفحه
قسمتی از متن word (..docx) :
1
بیوتکنولوژی غذایی
بیوتکنولوژی غذایی عبارت است از استفاده از سلولهای زنده یا بخشی از آنها به منظور تولید یا اصلاح محصولات غذایی یا مواد افزودنی مورد استفاده درصنایع غذایی. به عنوان مثال بکارگیری مستقیم توده سلولی میکروارگانیسمها بهعنوان پروتئین تکیاخته، استفاده از میکروبها در تولید محصولات غذایی تخمیری نظیر ماست و پنیر و محصولات گوشتی تخمیرشده، پرورش قارچهای خوراکی، تولید سسهای متنوع، طعمدهندهها، شیرینکنندهها و افزودنیهای خوراکی، آنزیمهای مورد استفاده درصنایع غذایی، ویتامینها و اسیدهای آمینه و آلی تنها گوشهای از کاربردهای بسیار متنوع بیوتکنولوژی در صنایع غذایی هستند. استفاده از باکتریهای مفید (پروبیوتیک) که به منظور درمان یا مقابله با بیماریهای رودهای، اصلاح جمعیت میکروبی بدن و تولید ویتامینها، به برخی از مواد غذایی مانند ماست و دیگر فرآوردههای لبنی افزوده میشوند نیز از حوزههای بسیار جذاب بیوتکنولوژی مواد غذایی محسوب میشوند. بازار جهانی صنایع مرتبط با بیوتکنولوژی غذایی به دلیل گستردگی و تنوع بسیار زیاد آن ارقام قابل توجهی را نشان میدهد. بهعنوان مثال در سال ۲۰۰۳، ارزش بازار جهانی امولسیونکنندههای غذایی بیش از یک میلیارد دلار بوده است که در این بین لیسیتین (پرمصرفترین امولسیفایرغذایی) که یکی از فرآوردههای مهم بیوتکنولوژیک مورد استفاده در صنایع غذایی به شمار میرود، به تنهایی رقمی بیش از ۲۵۰ میلیون دلار را به خود اختصاص داده است.
درحال حاضر با استفاده از میکروارگانیسمها و روشهای بیوتکنولوژی، سالانه بیش از ۲۷۰ هزارتن اسید سیتریک به ارزش حدود ۴/۱ میلیارد دلار درجهان تولید میشود که بخش اعظم آن در صنایع غذایی به مصرف میرسد. در سال ۱۳۸۱ میزان واردات اسید سیتریک به کشور بیش از ۶هزار و ۵۰۰ تن بوده است. همچنین بازارجهانی پروبیوتیکهای مورد استفاده در صنایع تولید مواد و افزودنیهای غذایی، ماست و غیره از ارزش بسیار بالایی برخوردار است. برای مثال میزان فروش سالیانه ماستهای حاوی پروبیوتیک در جهان رقمی حدود ۱۰ میلیارد دلار