ویتامین هایی که باید مصرف کنید تا به کم خونی مبتلا نشوید

درمان کم خونی

ویتامین هایی که باید مصرف کنید تا به کم خونی مبتلا نشوید

کم خونی ناشی از کمبود ویتامین چیزی جز کم خونی در سلولهای قرمز خون سالم نیست دلیل آن این است که خون شما حاوی مقداری ویتامین های کمتر از حد طبیعی است. ویتامین های مرتبط با کم خونی ناشی از کمبود ویتامین شامل فولات ، ویتامین B-12 و ویتامین C هستند.

کم خونی ناشی از کمبود ویتامین در صورتی اتفاق می افتد که غذاهای غنی از فولات ، B-12 یا ویتامین C را به اندازه کافی مصرف نکنید ، یا اگر بدن شما عدم تعادل در جذب یا پردازش این ویتامین ها را تجربه کند ، ممکن است رخ دهد.

تشخیص و درمان کم خونی برای پزشک مهم است. کم خونی ناشی از کمبود ویتامین معمولاً با مکمل های ویتامین و تغییرات رژیم غذایی کنترل می شود.

علائم کم خونی

علائم و نشانه های کم خونی کمبود ویتامین ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • خستگی
  • تنگی نفس
  • چرخاننده
  • رنگ پریدگی یا زردی پوست
  • آریتمی
  • کاهش وزن
  • بی حسی / سوزن سوزن شدن در دست ها و پاها
  • ضعف عضلانی
  • شخصیت تغییر می کند
  • حرکات ناپایدار
  • گیجی ذهنی یا از دست دادن حافظه

کمبود ویتامین معمولاً طی ماهها تا سالها به آرامی ایجاد می شود. علائم و نشانه های کمبود ویتامین ممکن است در ابتدا ظریف باشد ، اما با بدتر شدن کمبود آنها افزایش می یابد.

علل دیگر کم خونی عبارتند از کم خونی فقر آهن و کم خونی ناشی از بیماری های خونی. به همین دلیل مهم است که توسط پزشک تان تشخیص نوع کم خونی صورت گیرد. کم خونی ناشی از فقر ویتامین معمولا با تجویز ویتامین و تغییر در رژیم غذایی اصلاح پذیر است.

کم خونی فقر ویتامین همچنین به عنوان کم خونی مگالوبلاستیک نیز شناخته شده است و انواع علل آن عبارتند از:

کم خونی فقر فولات: فولات که به عنوان ویتامین ب ۹ نیز شناخته شده است، یک ویتامین موجود در میوه ها و سبزیجات برگ سبز است. ناتوانی در جذب فولات می تواند منجر به کمبودهای شدید شود. مبتلایان به بیماری روده کوچک مانند بیماری سلیاک و یا کسانی که بخشی از روده خود را با عمل جراحی برداشته اند، بیشتر در جذب فولات مشکل دارند.

الکل نیز باعث کاهش جذب فولات می شود. برخی داروهای تجویزی مانند داروهای ضد تشنج، می توانند در جذب این ماده مغذی تداخل ایجاد کنند. زنان باردار و زنانی که شیردهی دارند، نیاز به فولات بیشتری دارند. همچنین کسانی که تحت درمان های همودیالیز هستند، باید فولات بیشتری دریافت کنند. درمان این وضعیت شامل یک رژیم غذایی سالم و مصرف مکمل های فولیک اسید توسط تجویز پزشک است.

در اغلب موارد، مکمل های اسید فولیک به صورت خوراکی مصرف می شوند. هنگامی که سطح فولات در بدن شما به میزان کافی رسید، می توانید مکمل ها را قطع کنید اما گر این کمبود اصلاح نشد، شاید نیاز به مصرف مکمل ها به صورت نامحدود داشته باشید.

کم خونی فقر ویتامین همچنین به عنوان کم خونی مگالوبلاستیک نیز شناخته شده است

کم خونی ناشی از فقر ویتامین ب ۱۲: این نوع کم خونی می تواند از یک رژیم غذایی فاقد ویتامین ب ۱۲ ناشی شود. این ویتامین بیشتر در گوشت، تخم مرغ و شیر یافت می شود. ویتامین ب ۱۲ و کم خونی ناشی از فقر آن در صورت عدم جذب از طریق روده کوچک نیز رخ می دهد. این ممکن است به خاطر عمل جراحی معده یا روده کوچک، رشد غیر طبیعی باکتریایی در روده کوچک یا یک بیماری روده ای مانند کرون یا سلیاک باشد. برای موارد خفیف این کم خونی، درمان شامل تغییرات در رژیم غذایی است بعلاوه مکمل های ویتامین ب ۱۲ به صورت قرص یا اسپری بینی است.

پزشک شما ممکن است در صورت کمبود شدید، تزریق این ویتامین را تجویز کند. در ابتدا ممکن است تزریق هر روز نیاز باشد و در نهایت تزریق به یک بار در ماه کاهش می یابد.

کم خونی ناشی از فقر ویتامین سی: کمبود ویتامین سی ناشی از اختلال در توانایی بدن برای جذب ویتامین سی است. یک علت آن می تواند استعمال سیگار باشد. درمان با دریافت قرص ویتامین سی امکان پذیر است. مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی این ویتامین نیز باید افزایش یابد.

شما می توانید برخی از انواع کم خونی ناشی از فقر ویتامین را با یک رژیم غذایی سالم از خود دور کنید.

غذاهای غنی از فولات عبارتند از:سبزیجات برگ تیره، آجیل، محصولات غنی شده ای مانند غلات، نان، ماکارونی و برنج، میوه و آب میوه.

غذاهای غنی از ویتامین ب ۱۲ عبارتند از: تخم مرغ، شیر و پنیر و ماست، غلات صبحانه غنی شده، گوشت قرمز و سفید.

غذاهای غنی از ویتامین سی عبارتند از: کلم بروکلی، مرکبات و آب میوه، توت فرنگی، فلفل شیرین، گوجه فرنگی.

منبع:iec.behdasht.gov.ir

کلیپ سرا وب‌سایت

نظرات بسته شده است.