درمان آسان وسواس

درمان وسواس۵- با احکام وسواس آشنا باشد

فرد وسواسی به علت بى‏ اطلاعى از وظیفه شرعى خود  به این بیماری دچار شده است .پس کسی که با احکام وسواس آشنا باشد، در درمان این بیماری گامی بزرگ برداشته است.

وسواس باید بداند که علمای دین عمل به وسواس را جایز ندانسته اند پس اگر کسى به دلیل وسواس چند بار وضو و غسل کند ،کار حرامى را مرتکب شده است.

امام خمینى قدس سره مى‏ فرماید:
وسواسى از شیطان است و جایز نیست [شخص‏] به آن اعتنا نماید، بلکه باید در طهارت و نجاست و غسل و وضو مثل متعارف مردم عمل کند. (۱)

در جایى دیگر مى‏ فرماید:
وسواسى نباید به شک‏ هاى خود اعتنا کند و اگر اعتنا کند، کار حرامى کرده است و هر عمل را بیش از یک بار نباید انجام دهد. (۲)

پس وسواس به سلیقه شخصی خود عمل نکند و مومن به دستورات دین باشد و تا یقین به نجاست چیزی ندارد، آن را نجس نداند و طبق فتوا و نظر مرجع تقلید خود عمل کند (مثل افراد متدین معمولى)، تا از این بیماری خلاص شود.

۶- مسافرت رود
مسافرت‏ هاى دسته‏ جمعى (خصوصا برای افراد کم رو) که در آن تمام افراد ناگزیر شوند شیوه واحدى را در زندگى پذیرا شوند، در درمان این بیماری تاثیر دارد. چرا که وسواسی در خانه خود به راحتى مى‏ تواند دستشویى، حمام و….برود، آب زیاد مصرف کند و…. اما در سفر چاره ‏اى ندارد که شرایط خود را تغییر دهد.

۷- دعا براى رفع وسواس‏.
اعُوذُ بِاللّه القوىّ وَ اعوذُ بِمُحمدِ الرَّضى من شَرِّ کل شیطان غَوى‏(۳)  پناه بر خدا صاحب قدرت و پناه به محمد از شر شیطان گمراه.

۸- توجه به آثار زیان‏ بار وسواس ‏

وسواس زیان هایی از جمله: اقتصادى، فرارى دادن دیگران از دین، آزار دیگران، تنش ‏هاى خانوادگى، آسیب‏هاى روحى و روانى و …دارد پس  اگر انسان وسواسى به این آثار زیان بار توجه کند، در درمان این بیماری کوشش می کند.

۹٫ تمرین‏ برای ترک وسواس
وسواس اگر بخواهد از این بیمارى نجات پیدا کند، باید هر روز سعی کند کمى از حساسیت خود در مساله طهارت و نجاست بکاهد.

۱۰٫ زیاد خواندن سوره ناس‏ در ترک وسواس موثر است.(۴)
.
منابع:
۱- چهل حدیث امام خمینى، ص ۴۰۶
۲- استفتائات امام خمینى، ج ۱، ص ۱۱۱، س ۲۹۸
۳- وسواس در اسلام، ارگانى، ص ۹۶
۴- همان

=============================

وسواس کسى است که از حد متعارف خارج شود.

اگر چه بیمارى وسواس از شدیدترین امراض است، اما درمان آن بسیار آسان است. اگر فرد وسواسى، مدت کوتاهى به درمان آن عمل کند، نشانه‏ هاى ظاهرى بیمارى برطرف مى‏ شود و اگر مدتى طولانى، مثلًا یک سال، به درمان آن بکوشد، بیمارى ریشه‏ کن مى‏ شود.

وسواس یک بیمارى روحى است که به صورت‏ها و انواع مختلف در میان گروه‏ هاى مختلف سنّى پیدا مى‏ شود و باعث پیدایش مشکلات فراوان در اجتماع و خانواده مى‏ شود؛ زیرا تعادل روانى و رفتارى را از بیمار سلب نموده‏ و او را در سازش با محیط، خانواده و همسالان دچار مشکل مى‏ نماید و کار و زندگى خود و دیگران را به بن‏ بست مى‏ کشاند.

داروى این بیمارى، همچون سایر صفات ناپسند، مخالفت با وسواس و تمایلات آن است، که در حقیقت مخالفت با نفس اماره و شیطان است. بدین ترتیب، مخالفت با وسوسه، مخالفت با شیطان است که مانع از شعله ‏ور شدن آن مى‏ گردد و به مرور زمان و با مخالفت پیوسته، به طور کلى ریشه‏ کن و نابود مى‏ شود.

اما درمان این بیماری:

۱- اراده را تقویت کن.

یکی از علت هایی که اشخاص در درمان این بیماری عاجز می مانند، ضعف اراده است، براى درمان آن، اعتماد به نفس و قاطعیت در امور، خودباورى، نقش مهمی مى‏ تواند داشته باشد.

۲- از اشخاص وسواسی دوری کن.

کسى که وسواسی است، نباید با افراد وسواسى معاشرت داشته باشد، زیرا ناخودآگاه تحت تاثیر قرار می گیرد.

۳- اشتغال و سرگرمى‏ را در خودش به وجود بیارد.

اشتغال و سرگرمی برای این است که شخص وسواس، وقت و فرصت کافى براى انجام آن را در خود احساس مى‏ کند و وقت و زمانى فراخ در اختیار دارد. در واقع اشتغال و سرگرمى و تنگ گرفتن وقت، او را وادار مى‏ کند که به برخى از امور بى‏ اعتنا گردد.

۴- زیر پا گذاشتن موضوع وسواس‏

در درمان وسواس چاره ‏اى نیست جز این که به فرد گفته شود:
اگر در نماز وسواس دارد و آن را ناتمام مى‏ داند، به نیت نماز باطل نماز را به پایان برساند و یا اگر در طهارت و نجاسات، وسواس دارد با خود بگوید: با بدن نجس نماز مى ‏خوانم.

 

کلیپ سرا وب‌سایت

نظرات بسته شده است.