می خوای رزقت زیاد بشه؟ (عوامل افزایش رزق)

افزایش رزق

 

عوامل دیگر افزایش رزق و رزوی

در احادیث می خوانیم که:

«فَلَیْسَ کُلُّ طَالِبٍ بِمَرْزُوقٍ وَ لَا کُلُّ مُجْمِلٍ بِمَحْرُوم‏

این چنین نیست هر چه تلاشگرى موفق به کسب رزق و روزى باشد و افرادى که کارهایشان با زیبائى حلال و اجتناب از حرام و گناه انجام مى‏دهند از دریافت نتائج سالم محروم باشند و نتواند زندگى آبرومندانه‏اى را اداره نمایند.

حوادث زندگى را در چهارچوب علت و معلول تفسیر نماید و هیچ‏وقت معتقد نباشد که کسى در ثروتمند شدن و یا داشتن امکانات فراوان و … به صورت تصادفى یا شانسى پیشرفت کرده است بلکه باید عقیده سالمى را در اندرونش پرورش دهد مبنى بر اینکه جهان هستى با تمام خصوصیاتش با تدبیر و سیاست الهى در گردش و چرخش است و هم مخلوقات کوچک و بزرگ، انسان و یا حیوان و نباتات و پرندگان و حشرات و …

به وسیله عنایت و الطاف پروردگارشان به رزق و روزى مى‏رسند و هر آنچه به صلاح آنان باشد بدون تردید به آن‏ها خواهد رسید و هر چیزى که به صلاحشان نباشد اگر تمام عمرشان را در تلاش رسیدن به آن از دست بدهند باز خداى متعال برایشان نخواهد داد.

آیا می دانید یکی از راه های افزایش رزق و روزی صدقه دادن است؟ آیا می دانید صدقه دادن باعث برکات عجیبی در زندگی شما می شود؟ آیا می دانید چه اثاری زیادی برای صدقه دادن روایت شده است؟ ایا می دانید که صدقه دادن در قرآن چه اثاری دارد؟

در قرآن آیات زیادی درباره فضیلت صدقه بیان شده است از جمله:

خداوند در آیه ۲۷۱ بقره/ ۲ انفاق پنهانى را موجب پوشاندن برخى از گناهان دانسته است: «إِنْ تُبْدُوا الصَّدَقاتِ فَنِعِمَّا هِیَ وَ إِنْ تُخْفُوها وَ تُؤْتُوهَا الْفُقَراءَ فَهُوَ خَیْرٌ لَکُمْ وَ یُکَفِّرُ عَنْکُمْ مِنْ سَیِّئاتِکُمْ».

اگر انفاق ها را آشکار کنید، خوب است! و اگر آنها را مخفى ساخته و به نیازمندان بدهید، براى شما بهتر است! و قسمتى از گناهان شما را مى‏ پوشاند؛ (و در پرتو بخشش در راه خدا، بخشوده خواهید شد.) و خداوند به آنچه انجام مى‏ دهید، آگاه است‏.

بعضی ها می گویند آخر ما که فقیر هستیم چه طور صدقه دهیم؟ اما باید دانست که صدقه منحصر در صدقه دادن مال نیست.

ابن فهد که از علماى بزرگ و مخلص مشهور شیعه است می گوید: صدقه پنج نوع است:

اول: صدقه مالى‏

دوّم صدقه آبروست‏ و آن شفاعت کردن نزد مردم براى حل مشکلات مشکل داران است، پیامبر فرمود: بهترین صدقه، صدقه زبان است، گفتند یا رسول الله صدقه زبان چیست؟ فرمود: گفتارى که به آزادى اسیرى منتهى شود، و خون انسانى در امان بماند، و خیرى به برادر دینیات برسد، و رنج و مشکلى از او برطرف کند.

سوم: صدقه عقل و رأى است‏ که عبارت از مشورت دادن است، رسول خدا فرمود با دانش خود به برادر دینى خویش صدقه دهید تا با این صدقه به مقصد مثبت راه یابد و نظرى دهید که او را به صواب و برنامه اى مفید رهنمون گردد.

چهارم صدقه زبان است‏ و آن واسط شدن بین مردم براى خاموش کردن آتش اختلاف و اصلاح ذات البین است.

پنجم صدقه علم است، و آن بخشش علم به مردمى است که سزاوار آن هستند، و نشر و پخش آن به اهل استحقاق دانش است از رسول خدا روایت شده یاد گرفتن علم و یاد دادنش به مردم از موارد صدقه است و نیز آن حضرت فرمود: زکات علم یاد دادن آن به کسى است که آن را نمی داند. (۱)

  على علیه السلام فرمود:

هرگاه تنگ دست شدید با صدقه دادن با خدا معامله کنید.( ۲)

پیامبر صلى الله علیه و آله و سلم فرمود:

صدقه بدهید زیرا صدقه موجب ازدیاد مال مى ‏گردد. (۳)

امام صادق علیه السلام فرمود: با صدقه دادن اسباب نزول رزق را فراهم کنید.(۴)

منابع:

۱-بحار، ج ۶۹، ص ۱۳۶٫

۲- نهج ‏البلاغه، فیض، ص۱۲۰۰

۳-وسائل الشیعه، ج ۶، ص۲۵۷

۴- بحارالانوار، ج ۷۸، ص ۶٫

 ==================================================

راه های افزایش روزی، می خوای رزقت زیاد بشه؟

آیا می دانید چه عواملی در ازدیاد روزی موثر است؟ آیا احساس نمی کنید روزی تان کم شده است؟ آیا می دانید دستور العمل های مهمی در دستورات دینی وجود دارد که با رعایت آن ها می توان روزی را افزایش داد؟ آیا می دانید گنجی در وجود خودتان وجود دارد که با فعال کردن آن می توانید روزی را افزایش دهید؟ چرا بعضی افراد هر چه تلاش می کنند برای زیاد شدن ثروت، به جایی نمی رسند؟ و تمام تلاششان خنثی می شود؟ فقط نیاز به کمی صبر و حوصله است و اجرای دستور العمل هایی در زندگی است که روزی خود را افزایش دهید.

به راستی آن راه ها کدامند؟

از عوامل بسیار مؤثر در جلب روزى و ازدیاد آن، اخلاق خوب در مواجهه با دیگران و خانواده است. البته همه کسانى که به کار تولید و تجارت و خرید و فروش مشغولند می دانند که برخورد خوب و مناسب با مشترى رمز جذب مشتریان بیشتر و در نهایت سودآورى بیشتر است. کسی که بد اخلاق باشد نه تنها سودی نمی برد بلکه همه از او فراری هستند

این را بدانید که هدف از خوش اخلاقى صرفاً وسیله‏ اى براى جذب سود و منفعت بیشتر نیست بلکه هدف قرب به خدا است. یعنى اگر مشترى بر فرض خرید هم نکرد خوب است که فروشنده این برخورد خوب خود را با او داشته باشد. این طور مى‏ توان در روح و جان مشترى نفوذ کرده و جلب اعتماد نمود.

شاگرد فروشگاهى برایم تعریف می کرد : صاحب مغازه به قدرى خوش اخلاق و خوش برخورد است که‏ مشتریان مغازه‏ اش به او اعتماد و علاقه دارند و او مشتریان را راضی می کند که چه بخرند. گاه مشتریان او خیلى بیشتر از آنچه مى‏ خواستند، مى‏خرند و هرچه او بگوید مى‏ خرند.

امام صادق علیه السلام فرمود:«خوش اخلاقى از دیندارى است و عامل زیادى رزق است.» (۱)
امام على علیه السلام فرمود: «در خوش اخلاقى گنجهاى رزق است.»(۲)

منابع:

(۱). تحف العقول، ص ۳۴۱٫
(۲). بحارالانوار ج ۷۵، ص ۵۳٫

کلیپ سرا وب‌سایت

نظرات بسته شده است.