۷۶ درصد مرگ ها در ایران به دلیل بیماری های غیرواگیر است


۷۶ درصد مرگ ها در ایران به دلیل بیماری های غیرواگیر است

  اخبارپزشکی,خبرهای  پزشکی,بیماری های غیرواگیر
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به آمار مرگ و میر ناشی از بیماری های غیرواگیر گفت: یکی از علت های اصلی این موضوع شیوع نامناسب زندگی و غذای ناسالم است. 

به گزارش مهر، دکتر علیرضا رئیسی در همایش بهبود تغذیه در جامعه کارکنان، اظهارداشت: تعداد زیادی از افراد در جامعه ما را کارکنان و کارمندان تشکیل می دهند اگر وضعیت تغذیه درستی نداشته باشند بازده پایینی خواهند داشت.

 

وی افزود: نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری ها بسیار موثر است به طوری که تغذیه تا ۸۰ درصد از بیماری های قلبی و عروقی، ۹۰ درصد از دیابت نوع دو و ۳۰ الی ۴۰ درصد از سرطان ها پیشگیری می کند.

 

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: بیماری های غیرواگیر مهمترین علت مرگ و میر در دنیا هستند. حدود ۴۴ درصد از مرگ و میرها در جهان ناشی از بیماری های غیرواگیر است و این آمار به حدود ۴۸ درصد در کشورهای کمتر توسعه یافته می رسد.

 

رئیسی ادامه داد: ۱۹ عامل مرگ در دنیا شناخته شده است که از جمله آنها می توان به فشار خون، مصرف دخانیات، چاقی و … اشاره کرد. ۱۰ عامل از این تعداد مربوط به تغذیه است یعنی بیش از ۵۰ درصد از عوامل مرگ و میرها ریشه در تغذیه دارد.

 

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در ایران در سال ۱۳۸۰ حدود ۵۸ درصد از مرگ ها مربوط به بیماری های غیر واگیر بود و این آمار در سال ۹۰ به حدود ۷۴ درصد رسیده است. همچنین مرگ و میر ناشی از بیماری های واگیر در سال ۸۰ حدود ۲۶ درصد بود که با افزایش سطح آگاهی و بهداشت در دهه ۹۰ به ۱۱ درصد رسیده است.

 

وی تصریح کرد: در ایران  ۷۶ درصد مرگ ها به دلیل بیماری های غیرواگیر است. ۱۰ عامل اصلی مرگ در ایران وجود دارد که مورد اول آن الگوی نامناسب و غذای ناسالم است. ۵۸ درصد مردم ایران اضافه وزن دارند که این آمار در زنان حدود ۶۲ درصد و در مردان حدود ۵۷ درصد است. البته چاقی شکمی در مردان بالاتر است که از عوامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی است.

 

رئیسی ادامه داد: توسعه سازمان بهداشت جهانی مصرف روزانه کمتر از ۵ گرم نمک است که در ایران این میزان حدود ۹.۱ است که قند خون ایرانیان بالای ۲۵ سال ۹.۵ درصد است و همچنین کلسترول خون بالا در این افراد حدود ۴۸ درصد است یعنی به ازای هر دو نفر یک نفر چربی خون دارد و در تهران نیز این عدد به ۵۷ درصد می رسد.

 

معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار کرد: در افراد بالای ۲۵ سال از هر ۴ نفر یک نفر به فشار خون مبتلا است و این آمار در افراد بالای ۵۰ سال بیش از ۵۰ درصد است.

 

رئیسی گفت: تعداد روزهای غیبت از کار به دلیل بیماری در کارکنان چاق، دو برابر کارکنانی است که وزن مطلوب دارند و همچنین کمبود آهن بازده کاری کارکنان را تا ۳۰ درصد کاهش می دهد. تجارب جهانی چند توصیه به ما دارد که از جمله آنها می توان به افزایش مصرف سبزی و میوه، کاهش مصرف روغن و اسید چرب، افزایش تحرک بدنی و کنترل وزن بدن اشاره کرد.

 

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: یک ملاکی وجود دارد که هر چه نان سفیدتر باشد مضرتر است و هر چه نان به سمت تیرگی برود یعنی سبوس بیشتری دارد که مفید خواهد بود.

 

کلیپ سرا وب‌سایت

نظرات بسته شده است.