چرا وقت مصرف آنتی بیوتیک اسهال می گیرید؟

تاثیر آنتی بیوتیک ها

«آنتی‏بیوتیک» دارویی است که باکتری‏ها و سایر موجودات میکروسکوپی بیماری زا را از بین می‏برد. این داروها به بدن کمک می‏کنند تا به مقابله با بیماری‏ها بپردازد؛ از این رو از آنها برای درمان بسیاری از بیماری‏ها استفاده می‏شود.

واژه آنتی بیوتیک از «آنتی‏بیوسیز» گرفته شده است. آنتی به معنی «ضد» و بیوسیز به معنی «زیست» است. آنتی بیوتیک‏ها فقط انواع معینی از موجودات میکروسکوپی (مثل باکتری‏ها) را از بین می‏برند. در واقع آنتی‏بیوتیک‏ها مواد شیمیایی‏اند که از برخی موجودات ذره‏بینی مثل باکتری و کپک و یا برخی از گیاهان به دست می‏آیند.

آنتی بیوتیک ها از جمله داروهایی هستند که در پزشکی جدید بیشترین تجویز را دارند . تاثیر آنتی بیوتیک ها در درمان بیماری های عفونی بیشترین کاربرد را یافته است .آنتی بیوتیک ها با کشتن و آسیب رساندن به باکتری ها بیماری ها راآنتی بیوتیک

آنتی بیوتیک

بهبود می بخشند . امروزه ۱۰۰ نوع آنتی بیوتیک وجود دارد که برای درمان بیماری های خفیف تا عفونت های شدید مورد استفاده قرار میگیرد. اما تاثیری که آنتی بیوتیک ها بر مغز میگذارند بسیار قابل تامل است .

بر اساس تحقیقات جدید مصرف آنتی بیوتیک قوی در مبارزه با باکتری های روده به دلیل ارتباط بین فعالیت سلول های خونی خاص مغزی، سیستم ایمنی و روده بر عملکرد مغز نیز تاثیر دارد.

آنتی بیوتیک های تجویز شده برای از بین بردن باکتری های روده بسیار قوی بوده و مانع رشد سلول های جدید در هیپوکامپ می شود.

مصرف به جا و بموقع آنتی‌بیوتیک تحت نظر پزشک، عوارض بسیار کمی دارد به همین دلیل از مصرف خودسرانه آن باید پرهیز کرد.

 

مصرف دارو با آب

خیلی از افراد تا یک دندان درد یا گلو درد ساده سراغ‌شان می‌آید، راهی داروخانه می‌شوند و یک کیسه پر از دارو می‌گیرند که در بین این داروها چند ورق آنتی‌بیوتیک هم هست.

برخی دیگر هم کمی پا را فراتر گذاشته و زمانی که فکر می‌کنند دچار عفونت شده‌اند، خودشان دست به کار می‌شوند و آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند. آنتی‌بیوتیک اگرچه داروی خوبی است و برای ما یک داروی حیاتی به حساب می‌آید اما مصرف آن باید با احتیاط باشد.

دکتر بهروز مصلحی، پزشک و پژوهشگر نکات مهمی را درباره آنتی‌بیوتیک بیان می‌کند که دانستن آنها خالی از لطف نیست.

عوارض را کم کنید

آنتی‌بیوتیک‌ها در دنیای پیشرفته امروزی، جزو شایع‌ترین داروهایی است که در سراسر دنیا برای بیماران تجویز می‌شود. آنتی‌بیوتیک مانند هر داروی دیگری می‌تواند عوارضی را برای بیمار در پی داشته باشد بویژه در شرایطی که افراد به مصرف خودسرانه آن روی بیاورند.

مصرف به جا و بموقع آنتی‌بیوتیک تحت نظر پزشک، عوارض بسیار کمی دارد به همین دلیل از مصرف خودسرانه آن باید پرهیز کرد.

بدن‌تان را مقاوم نکنید

عوارض جانبی آنتی‌بیوتیک در یک بیمار با بیمار دیگر متفاوت و از یک آلرژی ساده تا یک عارضه کشنده، در افراد مختلف متغیر است.

مکانیزم ایجاد اسهال به وسیله آنتی‌بیوتیک‌ها دقیقا مشخص نیست، ولی به‌طور کلی آنتی‌بیوتیک‌ها فلور طبیعی روده را از بین می‌برند و در غیاب این میکروب‌های مفید، میکروب‌های بیماری‌زا باعث اسهال می‌شوند

پزشک در شرایطی که احساس کند بدن بیمار با یک نوع آنتی‌بیوتیک ناسازگاری زیادی دارد، دوز یا نوع آنتی‌بیوتیک را تغییر می‌دهد یا در صورت لزوم، توصیه به تغییر در نحوه مصرف می‌کند و تدابیری از این قبیل را برای بیمار می‌اندیشد، اما در مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک، نمی‌توان این موارد را کنترل کرد و بیمار ممکن است به دلیل بروز عوارض، اقدام به قطع مصرف آنتی‌بیوتیک کند و به همین دلیل عفونت سراسر بدن او را فرا بگیرد.

مصرف آنتی‌بیوتیک یا قطع مصرف آن به شکل خودسرانه، باعث مقاوم شدن میکروب‌ها به آنتی‌بیوتیک خواهد شد و این داروی ضروری و حیات‌بخش، به یک داروی بلااستفاده تبدیل می‌شود و مشکلات زیادی را برای افراد بوجود می‌آورد.

داروهایتان را فراموش نکنید

استفاده و قطع کردن خودسرانه و ناآگاهانه دارو، مشکلات زیادی را در پی دارد و همان‌طور که درباره آنتی‌بیوتیک گفته شد، می‌تواند به مقاومت میکروب‌ها نسبت به آنتی‌بیوتیک منجر شود.

البته مقاومت میکروبی، تنها در اثر استفاده خودسرانه و قطع خودسرانه آنتی‌بیوتیک به وجود نمی‌آید و حتی فراموش کردن یک دوز یا وعده دارویی نیز می‌تواند به مقاومت میکروبی نسبت به این دارو منجر شود و به نوعی تمامی این موارد، به مرور زمان یک فاجعه بزرگ را ایجاد خواهد کرد.

به همین دلیل در مصرف این دارو یا هر داروی دیگری باید با احتیاط عمل کرد و مصرف هیچ دارویی بدون مشورت با پزشک، منطقی به نظر نمی‌رسد.

چرا اسهال می‌شوید؟

به‌طور کلی آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند عوارض زیادی را در پی داشته باشند که این عوارض توسط پزشک کنترل خواهد شد. اسهال یکی از شایع‌ترین عوارضی است که بسیاری از بیماران با مصرف آنتی‌بیوتیک‌های مختلف دچار آن می‌شوند.

مکانیزم ایجاد اسهال به وسیله آنتی‌بیوتیک‌ها دقیقا مشخص نیست، ولی به‌طور کلی آنتی‌بیوتیک‌ها فلور طبیعی روده را از بین می‌برند و در غیاب این میکروب‌های مفید، میکروب‌های بیماری‌زا باعث اسهال می‌شوند.

چنانچه فردی در صورت مصرف آنتی‌بیوتیک دچار اسهال شدید و خونی، همراه با درد شدید شکم و استفراغ شود، این مساله را باید به پزشک اطلاع بدهد.

 

منبع: جام جم

کلیپ سرا وب‌سایت

نظرات بسته شده است.