مایع کیسه آب چه رنگی است؟

مایع کیسه آب چه رنگی است؟

مایع کیسه آب چه رنگی است؟

مایع آمنیوتیک,رنگ مایع کیسه آب,مایع کیسه آب در دوران بارداری، جنین در داخل غشایی پر از مایع آمنیوتیک قرار دارد
 
مایع آمنیوتیک باید روشن باشد، اما می تواند زرد، صورتی، قهوه ای یا سبز باشد. و بر خلاف ادرار، نشت گاه و بیگاه اتفاق نمی افتد؛ اگر غشاء پاره شود، این مایع نشت می کند. در دوران بارداری، جنین در داخل غشایی پر از مایع آمنیوتیک قرار دارد که برای رشد مناسب جنین و حاملگی سالم ضروری است. غشاء معمولا به عنوان “کیسه آب” نامیده می شود.

مایع آمنیوتیک برای جنین چکار میکند؟
– از جنین محافظت می کند.
– به جنین اجازه رشد و حرکت می دهد.
– ریه ها را در طول “تنفس” پر می کند، که به رشد جنین قبل از تولد کمک می کند.
– برای جنین درجه نسبتا سازگاری فراهم می کند.
– ادرار جنین را افزایش می دهد.

مشخصات مایع کیسه آب
– رنگ مایع آمنیوتیک معمولا زرد کم رنگ است.
– این مایع بی بو یا دارای بوی شیرین است. برخی می گویند این مایع دارای بویی مانند سفید کننده است.
– مقدار مایع در طول بارداری تا حدود هفته ۳۴ بارداری افزایش می یابد و کم کم شروع به کاهش می کند.
– مایع از آب، الکترولیت ها، پروتئین ها، کربوهیدرات ها، چربی ها، فسفولیپیدها و اوره و سلول های جنینی تشکیل شده است.

 

مایع آمنیوتیک,رنگ مایع کیسه آب,مایع کیسه آب رنگ مایع آمنیوتیک معمولا زرد کم رنگ است

 
مشکلات رایج درباره مایع کیسه آب یا آمنیوتیک
۱- رنگ غیر طبیعی
مایع ممکن است سبز، قهوه ای یا خونی رنگ باشد. در حاملگی کامل یا کوتاه مدت، مایع سبز یا قهوه ای نشان می دهد جنین دارای حرکت روده ای (مکانیوم) است که باعث تغییر رنگ می شود. این مسئله می تواند نشانه ناراحتی جنین باشد یا نشان دهد بارداری به اندازه کافی پیشرفت کرده است که باعث تشکیل اولین مدفوع جنین در رحم شده است.

مایع آمنیوتیک ممکن است خونی رنگ باشد، به ویژه در هنگام زایمان، اگر دهانه رحم شروع به گشاد شدن کند، یا اگر مشکلات جفتی وجود داشته باشد. هنگامی که جنین در دوران بارداری از بین برود، مایع تیره نشانه مرگ جنینی داخل رحمی (IUFD) است.

۲- بوی غیر طبیعی
اگر مایع دارای بوی ناپایدار باشد، معمولا نشانه عفونت است. در صورت پاره شدن کیسه آب و بوی بد ناشی از آن باید بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.

۳-  Oligohydramnios
(اغلب به سادگی Oligo نامیده می شود.) این به معنی کاهش مقدار مایع آمنیوتیک در رحم در نتیجه نشت مایع یا مشکل مادرزادی جنین یا جفت است. این اختلال در صورت مشکلات کلیه در جنین رخ می دهد – در این صورت تولید ادرار در جنین کاهش می یابد و بنابراین مایع آمنیوتیک به میزان زیاد نیست. حجم سیال را می توان از طریق سونوگرافی اندازه گیری کرد.

۴-  Polyhydramnios
در این مورد، مایع بیش از حد معمول است که معمولا ناشی از آنومالی های مادرزادی در جنین، حاملگی های چندقلو (مانند دوقلو یا سه قلو) و یا دیابت حاملگی است. در برخی موارد، علت به سادگی ناشناخته است. این اختلال همچنین می تواند توسط سونوگرافی اندازه گیری شود.

۵-  پارگی زودرس غشا (PPROM)
اگر کیسه آب زودتر از حد موعد پاره شود برای مادر و جنین عوارض جانبی ایجاد می کند. عوارض شامل عفونت، اختلال در رشد جنین، یا زایمان زودرس و زایمان است. به طور معمول هدف این است که زایمان را به تاخیر بیندازیم. 

 

منبع: ooma.org

 

کلیپ سرا وب‌سایت

نظرات بسته شده است.