رابطه استرس مغز و استرس بدن و عوارض استرس

رابطه استرس مغز و استرس بدن

 

رابطه استرس مغز و استرس بدن

 

چگونه استرس در مغزتان باعث استرس در بدنتان می شود؟

یک مطالعه جدید نشان می دهد که الگوهای مغزی می توانند چگونگی واکنش فیزیکی بدن به وضعیت های استرس زا را پیش بینی کنند. این امر حائز اهمیت است زیرا بیشتر افراد بیشتر از دیگران واکنش های فیزیکی قوی تری به استرس نشان می دهند: قلب آنها سریعتر می تپد و فشار خون آنها بالاتر می رود. و این واکنش «اغراق شده» به استرس می تواند عواقب منفی در دراز مدت به همراه داشته باشد.

الگوهای مغزی,علل های استرس در بدن

فعالیت در نواحی خاصی از مغز با واکنش های بیشتر استرس در بدن ارتباط دارد

افرادی که فشار خونشان در وضعیت های استرس زا بالا می رود به احتمال بیشتری در آینده دچار فشار خون بالا می شوند و همچنین ممکن است در معرض افزایش خطر مرگ در اثر بیماری قلبی قرار گیرند. نویسنده ارشد مطالعه پیتر ژیاناروس، استاد روانشناسی در دانشگاه پیتسبور گفت: «افرادی که بیشترین واکنش قلبی عروقیِ مربوط به استرس را نشان می دهند در معرض خطر بیشتر قرار دارند و درک مکانیزم های مغزی این رویداد می تواند به کاهش خطر در میان این افراد کمک کند.»

برای مطالعه ی این رابطه «مغزی-بدنی»، محققان اسکن های مغزی را در بیش از ۳۰۰ بزرگسال انجام دادند، درحالی که واکنش های فیزیکی آنها مثل فشار خون و ضربان قلب را نظارت کردند. در این اسکن ها، از شرکت کنندگان تست های روانی گرفته شد که برای یک تجربۀ استرس زا طراحی شده بودند. مثلأ، افراد در این مطالعه باید به سوالات تحت محدودیت های زمانی اکید پاسخ می دادند.

سپس، محققان از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل نتایج استفاده کردند. آنها دریافتند افرادی که واکنش قوی تری به شکل فیزیکی به استرس نشان دادند – به عبارت دیگر افرادی که فشار خون و ضربان قلب آنها بالاتر می رفت – الگوهای خاصی از فعالیت را در مغزشان نشان دادند. محقان دریافتند، فشار خون و ضربان قلب فرد چگونه براساس فعالیت مغزی او در حین تست استرس تغییر پیدا می کند. علاوه بر آن، فعالیت در نواحی خاصی از مغز با واکنش های بیشتر استرس در بدن ارتباط دارد. مثلأ افزایش فعالیت در نواحی از مغز که نشان می دهد اطلاعات دنیا تهدیدآور است با واکنش فیزیکی بیشتر در ارتباط است.

به گفته محققان، این مطالعه محدودیت هایی دارد. مثلأ افراد درگیر در مطالعه بزرگسالانی سالم و میانسال بودند که در معرض خطر کمتر بیماری قلبی قرار داشتند؛ بنابراین یافته ها برای افراد ناسالم کاربردی ندارد. همچنین، این مطالعه ثابت نکرد که افزایش فعالیت در بخش های خاصی از مغز در واکنش به استرس باعث تغییرات فیزیکی در بدن می شود، بلکه رابطه ای را بین این دو کشف کرد.

ژیاناروس اشاره کرد که برای بررسی ارتباطات بین فعالیت مغز و واکنش های استرس در بدن به تحقیقات بیشتری نیاز است. ژیاناروس افزود: «این نوع کار قضیه را اثبات می کند، اما پیشنهاد می دهد که در آینده عکسبرداری از مغز می تواند ابزاری سودمند برای شناسایی کسانی که در معرض خطر بیماری قلبی قرار دارند یا کسانی که کم و بیش مناسب انواع مختلفی درمان هستند باشد، به ویژه درمان هایی که قصد در کاهش سطح استرس دارند.»

منبع: bigbangpage.com – livescience.com

کلیپ سرا وب‌سایت

نظرات بسته شده است.