بازی با آبروی دیگران


بازی با آبروی دیگران

  اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی ,دکتر فاطمی

 

علاقه به انتشار عکس‌های خصوصی افراد مختلف از سوی اصولگرایان کماکان ادامه دارد. تصاویر مشایی و همسر دکتر فاطمی واکنش‌های بسیاری را به دنبال داشت. آفتاب یزد از انتشار این عکس‌ها معذور است اما به احترام وزیر فقید خارجه دولت مصدق و سالگرد ملی شدن صنعت نفت تصویر دکتر فاطمی را روی جلد می‌برد

 

بازی با آبروی دیگران 

 وصله ناجور! این تعبیری است که اصولگرایان از اسفندیار رحیم مشایی داشته و دارند. وقتی احمدی نژاد در دور دوم قدرت نیازی به حامیان اصولگرا ندید بی‌پرده تر از همیشه سیاست‌های خود را دنبال کرد. آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی عضو سابق مجلس خبرگان و پدر معنوی جبهه پایداری که از حامیان اصلی محمود احمدی نژاد بود در اردیبهشت ۹۰ گفته بود: «این «شخص مسئله‌دار» آقای احمدی نژاد را «مسخر» کرده است. او درباره احمدی نژاد افزوده بود: «کم‌کم چیزهایی ظاهر شدند که اصلاً قابل توجیه نیستند و هیچ منطقی آنها را تایید نمی‌کند. نه برهان عقلی تایید می‌کند، نه دلیل شرعی و نه اقتصادی و نه کار سیاسی است.» محمدعلی پورمختار نماینده اصولگرای مجلس، همین دیروز درباره احمدی نژاد گفت:

 

«در همین دو سال آخر ایشان به انحراف رفت و خیلی از اصولگراهایی که از او حمایت کرده بودند جدا شدند. کسانی که در کنارش ماندند با این نگاه بود که ایشان را حفظ کنند. با بعضی که صحبت می‌کردم می‌گفتند ما باید کنارش باشیم تا اجازه ندهیم منحرفین ایشان را از راه به در ببرند و بیشتر خرابش کنند. اما آنها نتوانستند این کار را بکنند و احمدی نژاد الان یک راه کاملا انحرافی را طی می‌کند.»

 

راه فرار اصولگرایان!

«راه انحرافی» همان کلید واژه ای است که اصولگرایان تلاش کردند از آن بهره ببرند تا از مسئولیتی که در اعطای قدرت به احمدی نژاد داشتند شانه خالی کنند. این درحالی است که اگر بنا به تشخیص، انحرافی و غیرانحرافی هم باشد آیت الله‌هاشمی پیش از آن به این موضوع اشاره کرده بود. در زمانی که چنین مباحثی از سوی او مطرح شد اصولگرایان در صف اول هجمه به مرحوم‌هاشمی بودند و طاقت هیچ نقدی را هم نداشتند. آنها که می‌خواستند به هر بهایی ریاست جمهوری احمدی نژاد تمدید شود سخنان‌هاشمی را غرض ورزی و انتخاباتی قلمداد می‌کردند. اما درواقع واژه «جریان انحرافی» در اواخر سال ۸۸ و اوایل سال ۸۹ بود که در سایت آیت الله‌هاشمی شکل گرفت. دبیر اجرایی سایت آیت‌الله‌هاشمی در اینباره گفته که ما نامه سال۸۸ آقای‌هاشمی را بازنشر می‌کردیم و یک ‌بار از واژه «جریان انحرافی» در همین بازنشرها استفاده کردیم. در نامه عین عبارت «جریان انحرافی» نیامده بود، ولی واژه «انحراف» آمده بود و «جریان انحرافی» ابداع خود ما بود و حتی یکی از تیترهای ما تیتر «احمدی‌نژاد با جریان انحرافی یکی است» بود.‌

 

هاشمی رفسنجانی نیز در مصاحبه با ویژه‌نامه نوروزی شرق در سال ۹۳ گفته بود:«شرایطی راکه ۸ سال پیش وجود داشت؛ قبول نداشتم و تمام این هشت سال را مسیر انحرافی می دانستم که یادگاری من مانده است. اینها هنوز هم در جلسات خصوصی شان می‌گویند که فلانی این لقب را به ما داده است.» اما از وقتی که احمدی نژاد اصولگرایان را دور زد و سیاست‌های خود را دنبال کرد، محافظه‌کارانی که از اسب قدرت رئیس جمهور سابق چیزی گیرشان نیامده بود کلید واژه «جریان انحرافی» را پررنگ کردند.

 

تشدید تخریب مشایی

در چند ماه اخیر با حرکت جریان احمدی نژاد به‌سمت رادیکالیزم تلاش‌ها برای جدا کردن او از خودشان بیشتر شد. در این میان تاکید بر روی رحیم مشایی و پررنگ کردن او به شکلی که خود احمدی نژاد به حاشیه برود یکی از ترفندهایی بود که استفاده شد. وقتی چند روز پیش اسفندیار رحیم مشایی برای اعتراض به حکم حمید بقایی معرکه خیابانی گرفت جریان‌های رسانه ای محافظه کار طبیعی بود که تلاش کنند تخریب او را با موج جدیدی آغاز کنند.

 

اما معلوم نیست چرا اصولگرایان وقتی قرار است از خود دفاع کنند به سراغ عکس‌های شخصی و خصوصی افراد می‌روند! و در این میان صداو سیما بازوی اصلی است. عادت کردیم هر اتفاقی که می‌افتد چند تصویر خصوصی از افراد را در صفحه تلویزیون ببینیم. این بار به نظر می‌رسد تقسیم وظیفه شده و باشگاه خبرنگاران جوان که زیرمجموعه معاون سیاسی سازمان صداوسیماست در سایت خود عکس‌هایی را از رحیم مشایی منتشر کرده که واکنش‌هایی را به همراه داشته است.

 

علاقه اصولگرایان به عکس خصوصی

این سایت با تیتر «ارتباط نزدیک اسفندیار رحیم مشایی با پریوش سطوتی + تصاویر» بزعم خودش افشاگری کرده است. دیگر سایت‌های محافظه‌کار همچون مشرق نیوز، فردا نیوز و…نیز با ذوق زدگی خاصی این عکس‌ها را تکرار کردند. البته معلوم نیست سخن از «ارتباط نزدیک» میان مشایی با پریوش سطوتی که بیش از ۸۰ سال سن دارد و منتشر کردن آن نوع خاص از عکس‌ها با چه نیتی از سوی محافظه کاران انجام شده است اما باید گفت تلاش برای تخریب مشایی این بار پای همسر ۸۶ ساله دکتر حسین فاطمی وزیر خارجه دولت مصدق را که بعد از کودتای ۲۸ مرداد اعدام شده بود به ماجرا باز کرده است.

 

پریوش سطوتی در سال ۱۳۸۸ به دعوت اسفندیار رحیم مشایی به ایران آمد. خانم سطوتی در اوایل مهرماه سال ۱۳۸۹ خورشیدی با ارسال نامه‌ای به محمود احمدی‌نژاد از تلاش‌های «حق‌طلبانه و شجاعانه» رئیس دولت دهم در سفرش به نیویورک و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل تجلیل کرده بود. او همچنین در دیداری با رئیس جمهور سابق دفترچه یادداشت‌های دکتر فاطمی را به احمدی نژاد تقدیم کرده بود.

 

واکنش سفیر ایران در لندن

اما این نوع خبرسازی با واکنش سفیر ایران در لندن رو به‌رو شد. حمید بعیدی نژاد در کانال تلگرامی خود نوشته است: «با استقرار این‌جانب به‌عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن، در موقعیتی به مناسبت لزوم تقدیم هدیه‌ای که برای ایشان از سوی وزارت امور خارجه جهت بزرگداشت مقام دکتر فاطمی وزیر خارجه دولت ملی ایران به سفارت ارسال‌شده بود، از ایشان به سفارت دعوت به عمل آمد. ایشان با علاقه‌مندی آمدند و از آن هدیه ارزشمند نیز بسیار شادمان شدند.

 

ایشان در این مراسم که با حضور همه‌ی همکاران سفارت همراه بود به تلاش حدود هفتادساله خود جهت حفظ اعتبار نام دکتر فاطمی و مرارت‌هایی که در حدود هشتاد و پنج سال عمر خود متحمل شدند اشاراتی داشتند. در ذیل سخنان خود، به سفری هم که در دوران ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد و به دعوت آقای مشایی به تهران داشت نیز اشاراتی نمود و از مشکلات غیرقابل‌پیش‌بینی خود در این سفر نیز مطالبی نقل نمود. اتفاقاً از ناراحتی‌های بسیار ایشان از آثار این سفر، یکی نشر اخبار غیرواقعی در آن زمان نسبت به تلاش او برای آزاد ساختن اموال و املاک توقیف‌شده او بود که کاملاً غیرواقعی بود، چون اصلاً وی اموال و املاکی نداشت و ندارد و دیگری تقدیم دفترچه ارزشمند خاطرات مرحوم دکتر فاطمی به آقای احمدی‌نژاد بود که با گذشت زمان هیچ‌گاه دیگر نتوانست از آن خبری بگیرد که در دست چه کسی قرار دارد و از این بابت بسیار ناراحت بود و می‌گفت کاش این دعوت را قبول نمی‌کردم و به این سفر نمی‌رفتم.

 

این‌جانب مایلم از این فرصت استفاده نموده و با شناخت مختصری که از خانم سطوتی همسر مرحوم دکتر فاطمی پیدا کرده‌ام، آزردگی خاطر خود را نسبت به خبر منتشرشده اعلام نمایم. ایشان به اعتبار درگذشت نابهنگام فرزند خود و تنها بازمانده مرحوم دکتر فاطمی، در خلوت خود زندگی زاهدانه‌ای داشته و هنوز با حقوق کارمندی دکتر فاطمی زندگی می‌کند و دست نیاز به‌سوی هیچ‌کس هم دراز نکرده است. استدعا دارم به احترام ایشان و به احترام مرحوم دکتر فاطمی این خبر حذف شود.»

 

اخلاق قربانی سیاست

دکتر فاطمی وزیرخارجه همان دولتی است که مقامات کشورمان هربار که در مجامع جهانی می‌خواهند دخالت‌های ایالات متحده در ایران را گوشزد کنند و از آمریکا به دلیل سیاست‌های ضد ایرانی گلایه کنند روایت کودتا علیه دولت مصدق در صف اول قرار می‌گیرد. چه بهتر که همان طور که حمید بعیدی نژاد گفته، حرمت او نگه داشته می‌شد. البته فارغ از جایگاه دکتر فاطمی، تلاش برای تخریب افراد با استفاده از عکس‌های خصوصی ایشان بدون تردید خارج از مرزهای اخلاق است. البته در این زمینه محافظه‌کاران به رغم ادعای اخلاق مداری، ید طولایی دارند.

 

بعد از انتخابات مجلس در سال ۱۳۹۴ وقتی مینو خالقی منتخب مردم اصفهان می‌خواست به مجلس راه یابد انتشار عکس‌های خصوصی وی موجب شد تا شورای نگهبان او را از خانه ملت به خانه خودش بفرستد. فردی که این عکس‌ها را منتشر کرده بود چندی بعد نوشت: «علنی ترین حق الناس بر گردن من، ظلمی بوده که در حق خانم مینو خالقی (کاندیدای منتخب اصفهان در انتخابات مجلس) روا داشتم که از همین جا از ایشان حلالیت می‌طلبم و امیدوارم که حلالم کنند.» اما این مشی چه فایده دارد که با آبروی افراد بازی شود برای مقاصد سیاسی! اصولا چنین رویه ای تا کجا باید ادامه پیدا کند؟ این‌ها سوالاتی است که اصولگرایان باید پاسخگو باشند.

 

آفتاب یزد 

کلیپ سرا وب‌سایت

نظرات بسته شده است.