آیا سپنتا نیکنام برای حضور در شورای شهر یزد تا آخر اسفند زمان دارد؟


آیا سپنتا نیکنام برای حضور در شورای شهر یزد تا آخر اسفند زمان دارد؟

اخبار,اخبار سیاسی,سپنتا نیکنام

با وجود تنش‌ها، تاکیدات و نقطه‌نظرهایی که نمایندگان مجلس و سیاسیون درباره عضو زرتشتی شورای شهر یزد داشتند، هنوز مصوبه اختلافی بین شورای نگهبان و مجلس درباره عضویت‌ اقلیت‌های دینی در شوراها، برای بررسی به صحن مجمع تشخیص نرسیده است. با این حال غلامرضا سفید رئیس شورای شهر یزد به «اعتمادآنلاین» خبر داده است، در تازه‌ترین اقدام اعضای شورای عالی استان‌ها در نامه‌ای به آیت‌الله سید محمود هاشمی شاهرودی تعیین تکلیف هرچه سریع‌تر وضعیت سپنتا نیکنام در مجمع تشخیص مصلحت را خواستار شوند.

 

این در حالی است که اواخر شهریورماه شعبه ۴۵ دیوان عدالت اداری در رسیدگی به شکایت علی‌اصغر باقری یکی از نامزدهای انتخابات شورای شهر یزد، رأی به توقف فعالیت سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد داد.

 

ابهام در زمان تعیین تکلیف موارد اختلافی در مجمع تشخیص

اما آنچه الان موردتوجه قرار دارد این است که تکلیف سپنتا نیکنام با توجه به لزوم طی مراحل در مجمع تشخیص مصلحت نظام چه زمانی روشن می‌شود؟ همچنین این عضو اقلیت مذهبی تا چه زمانی برای حل مشکل و حضور رسمی در شورای شهر زمان دارد. قدر مسلم اینکه فعلاً کاری نمی‌توان کرد به‌جز اینکه منتظر ماند تا طرح اختلافی مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در صحن مجمع تشخیص به شور و بررسی گذاشته شود. بحثی که خود سؤال‌ها و ابهام‌های بسیاری را در پی دارد. براساس بررسی «اعتمادآنلاین» از ابتدای مجلس دهم تابه‌حال حدود ۱۰ مورد اختلافی مجلس و شورای نگهبان برای تعیین تکلیف به مجمع ارسال‌شده و ۳ مورد آن بلاتکلیف باقی‌مانده است. 

 

به‌ویژه که یکی از مهم‌ترین طرح‌های ارجاعی یعنی «ممنوعیت اظهارنظر مجدد شورای نگهبان درباره صلاحیت نامزدها بعد از پایان مهلت ۲۰ روزه» هم بعد از گذشت یک سال هنوز تعیین تکلیف نشده است. به همین منظور برخی می‌پرسند که اگر بررسی طرح «اصلاح قانون شوراهای کشور و حضور اقلیت‌های دینی در شورای شهر» هم تا این حد طولانی شود، سرنوشت «سپنتا نیکنام» چه خواهد شد؟

 

مهلت قانونی چقدر است؟

براساس تبصره – ماده ۸ (الحاقی ۲۷/۸/۱۳۸۶) قانون شوراها «هرگاه عضوی به هر دلیلی تا دوماه در جلسه شورا شرکت نکند، تا تعیین تکلیف نهایی که نباید بیش از شش ماه به طول بینجامد از عضو علی‌البدل به‌عنوان جانشین در جلسات دعوت به عمل می‌آید.» براین اساس با نزدیک شدن به شش‌ماهه شدن حکم دیوان عدالت اداری علیه نیکنام عده‌ای این تبصره را نقطه پایان او عنوان می‌کنند. در صورت درست بودن این نظر یعنی اگر تا اواخر اسفندماه طرح حضور اقلیت‌ها در مجمع بررسی و تعیین تکلیف نشود، حضور عضو زرتشتی شورای شهر یزد در شورای شهر منتفی است.

 

هرچند که برخی هم نگاه بدبینانه‌تری به موضوع دارند و عنوان می‌کنند که چون بخش‌های مختلف تمایل ندارند که در برابر مخالفت شورای نگهبان ایستادگی کنند؛ بنابراین باوجود قبول داشتن این نقص در قانون سکوت کرده‌اند تا موضوع سپنتا به‌عنوان یک «فرد» منتفی شود. سپس بررسی‌های قانونی در این خصوص را برای رسیدن به نتیجه مطلوب جدی‌تر به جریان بیندازند.

 

در برابر این نظریه، دیدگاه دیگری هم وجود دارد. طرفداران این نظریه تاکید دارند که اجازه ابتدایی دوماهه حضور نیافتن نیکنام در شورای شهر با نامه شورای تأمین استان بوده است و در حال حاضر هم او با اجازه و نامه رسمی رئیس شورای شهر یزد در مرخصی است؛ بنابراین عدم حضور او غیبت تلقی نمی‌شود. بر همین اساس نظریه مهلت شش‌ماهه برای حضور او در شورای شهر را واهی می‌دانند.

 

البته سفید رئیس شورای شهر یزد به «اعتمادآنلاین» گفته است که نمی‌داند موضوع این تبصره بعد از شش ماه شامل حال نیکنام می‌شود یا نه.

 

اما شاید واقعیت در این خصوص همان است که در برخورد با گزینه سپنتا نیکنام پیش آمد. درواقع اکثریت قریب به‌اتفاق مسئولان و دست اندرکاران زمانی که این خلأ ایجاد شد ذهنیتی نسبت به آن نداشتند و با پیش رفتن برای حل این مشکل با ابعاد آن‌هم آشنا شدند. در حال حاضر هم احتمالاً در تفسیر این نظریه اختلاف‌نظرهایی به وجود خواهد آمد مگر اینکه تا قبل از رسیدن به آن موعد، مورد «عضو زرتشتی شورای شهر یزد» تعیین تکلیف شود.

 

موضوعی که منابع آگاه به «اعتمادآنلاین» گفته‌اند که شخص علی لاریجانی موضوع این طرح و طرح‌های مشابه ارجاع شده به مجمع را دنبال می‌کند و اخیراً علی مطهری مأمور دیدار با آیت‌الله هاشمی شاهرودی شده تا درباره این موضوعات صحبت کند.

 

 

کلیپ سرا وب‌سایت

نظرات بسته شده است.