لزوم کاهش سبوس گیری آردها به منظور پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر
لزوم کاهش سبوس گیری آردها به منظور پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دکتر حسن براتی زاده افزود: میزان استاندارد سبوس گیری هفت تا ۱۰ درصد به خصوص در نانهای سنگک است اما آرد تولیدی در برخی کارخانهها حدود ۱۵ درصد سبوس گیری و تصفیه می شود که لازم است این مقدار کاهش یابد و این موضوع در کارگروه ماده ۱۵ استان پیگیری می شود.
وی تصریح کرد: سبوس نان عامل مفیدی برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر مانند دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و عصبی است و با کاهش سبوس گیری، مردم نان سالم تری مصرف می کنند.
این مسئول تاکید کرد: نانهای تیره که نشان دهنده استفاده بیشتر از سبوس است و فیبر کافی دارند را مصرف کنید زیرا فیبر در جلوگیری و درمان سرطان و فشار خون و رفع یبوست موثر است.
به گفته وی نیمی از فرایند طبخ نان با کیفیت به مهارت نانوا و شیوه درست طبخ و نیم دیگر به کیفیت آرد بستگی دارد و در مواردی که نان از مرغوبیت کافی برخوردار نیست عوامل ذکر شده در آن رعایت نشده است.