توافق برای افزایش ۱۹.۸ درصدی حداقل دستمزد کارگران


توافق برای افزایش ۱۹.۸ درصدی حداقل دستمزد کارگران

اخبار,اخبار اقتصادی,دستمزد

عضو هیات مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار تهران گفت: نمایندگان کارگری و کارفرمایی عضو شورای عالی کار پس از ۱۳ نشست پیاپی، درباره افزایش ۱۹.۸ درصدی حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۳۹۷ توافق کردند.

«علی فتحی» عصر دوشنبه در گفت و گو ایرنا، افزود: همچنین رشد ۱۲ درصدی سایر سطوح مزدی به علاوه ۲۴ هزار و ۱۸۸ریال مزد روزانه مورد توافق قرار گرفت.

 

منظور از سایر سطوح مزدی، میزان پایه حقوق و مزدی است که پارسال بیشتر از حقوق حداقل مصوب شورای عالی کار بود. به طور نمونه، افرادی که پارسال میزان پایه حقوق آنان ۲۰ میلیون ریال بود مشمول افزایش سایر سطوح مزدی می شوند.

 

فتحی تاکید کرد این توافق هنوز مصوب نشده است؛ زیرا در نشست شورای عالی کار فقط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی حضور داشت و باید وزیران اموراقتصادی و دارایی و صنعت، معدن و تجارت نیز به جمع نمایندگان کارگری و کارفرمایی بپیوندند و توافق صورت گرفته را امضا کنند.

 

سیزدهمین نشست شورای عالی کار در حالی برگزار شد و با این توافق همراه بود که بحث های امسال متفاوت با سال های گذشته تفاوت مهمی داشت.

 

در سال های گذشته با وجود اینکه ماده ۴۱قانون کار بر ۲ شاخص نرخ تورم و سبد هزینه خانوار تاکید داشت اما شرکای اجتماعی کار به طور عام، معیار را نرخ تورم قرار می دادند اما امسال سبد هزینه خانوار نیز که ۲۶میلیون و ۶۹۰ هزار ریال تعیین شده است، معیار افزایش دستمزد خواهد بود.

 

این میزان، نسبت به پارسال یک میلیون و ۸۰۰ هزار ریال افزایش یافته است.

 

نرخ تورم در سال ۱۳۹۰ معادل ۲۱.۵ درصد بود اما حداقل دستمزد کارگری ۹درصد افزایش یافت.

 

سال ۱۳۹۱ نرخ تورم به ۳۰.۵ درصد و نرخ افزایش دستمزد به ۱۷.۹درصد رسید.

 

سال ۱۳۹۲ نرخ تورم ۳۴.۷ درصد بود و دستمزد ۲۵درصد افزایش یافت.

 

در هر سه سال یاد شده همواره نرخ تورم فزون تر از افزایش حداقل دستمزد کارگری بود.

 

در دولت یازدهم این موضوع به طور کامل برعکس شد؛ به طوری که نرخ تورم در سال های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ به ترتیب ۱۱.۹، ۱۵.۶ و ۶.۷ درصد بود اما حداقل دستمزد کارگری در این سال ها به ترتیب ۲۵، ۱۷ و ۱۴ درصد افزایش یافت.

 

 

کلیپ سرا وب‌سایت

نظرات بسته شده است.